menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sós rúd


Írta:

Elk. idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg juhtúró
25 dkg liszt
25 dkg vaj
esetleg só

Tetejére
1 tojás
kb. 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A három hozzávalót gyors mozdulatokkal kézzel összedolgozom egy nagy tálban. Ha nem elég sós a juhtúró akkor megsózom.
Fedett edényben a hűtőbe teszem legalább 1-2 órára, de lehet 24 óra is.

Hűtés után lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra kinyújtom.
felvert tojással lekenem és reszelt sajtott teszetk rá, majd csíkozom.

Tetejére kerülhet még őrölt kömény / füstölt pirospaprika is.
Kb. 210-220 C-os sűtőban sütöm míg színt nem kap. (kb.8-10 perc)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - Burgonyafánk
Fánk - Burgonyafánk

1. A hozzávalókat jól összedolgozom, majd pihentetem, kelesztem. 2. Kiszaggatás után 10 percet pihentetem, majd forró olajban kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)

Az összegyúrt tésztát legalább 1 éjszakára a hűtőben pihentetjük (ha tudjuk, ha nem, az sem baj) Vékonyra kinyújtani, vízzel megkenni, majd mehet rá a reszelt sajt (gouda kevésbé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar töltött háromszög 1.
töltött háromszög 1.

A bacont, az aprított hagymát, a felkockázott kápiát, a fokhagymát, a kukoricát összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk. Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd a több...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Perec szilveszterre abba sem bírod hagyni módra
Perec szilveszterre abba sem bírod hagyni módra

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk