25 dkg juhtúró
25 dkg liszt
25 dkg vaj
esetleg só
Tetejére
1 tojás
kb. 15 dkg reszelt sajt
A három hozzávalót gyors mozdulatokkal kézzel összedolgozom egy nagy tálban. Ha nem elég sós a juhtúró akkor megsózom.
Fedett edényben a hűtőbe teszem legalább 1-2 órára, de lehet 24 óra is.
Hűtés után lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra kinyújtom.
felvert tojással lekenem és reszelt sajtott teszetk rá, majd csíkozom.
Tetejére kerülhet még őrölt kömény / füstölt pirospaprika is.
Kb. 210-220 C-os sűtőban sütöm míg színt nem kap. (kb.8-10 perc)
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb. duplájára nő a térfogata. Ekkor li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel, a maradék tejjel és az olajjal sima tésztát dagasztunk. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a 18 dkg reszelt sajtot, a Ramát, a 2 db tojássárgát, az 1 ek. tejfölt és az 1 dkg élesztőt szétmorzsoljuk. Egy kevés sót adunk hozzá és összegyúrjuk. Lépés 2 Kétszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. A többi hozzávalóval együtt géppel vagy kézzel kidagasztjuk a tésztát. 3. Meleg helyre tesszük té...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes