Családireceptkönyv.hu

sósrudak egyszerűen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt /nekem 20 dkg sima+5dkg rétesliszt/
15 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
1 csapott teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 csapott teáskanál cukor
2 dkg élesztő
a tetejére: tojás, sajt szezámmag /és ki mit szeret/

Elkészítés:


A tejfölt a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt. A liszteket összekeverem, hozzáadom a sót, a zsiradékot, a tojást, majd a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrom. Egy időre hűtőbe teszem, majd kinyújtom, derelyevágóval, vagy késsel rudakra, esetleg kockára szeletelem, megkenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal és sajttal. Rászedem egy sütőlemezre, majd egy óra pihenés után közepes tűznél szép pirosra sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez nem nagy mennyiség /1 sütőtálcányi adag/, ha nagyobb a család, vagy vendégeket várunk érdemes az adagot megduplázni.

sósrudak egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Tojásmentes földimandula keksz
Tojásmentes földimandula keksz

A keksz hozzávalóit egyneműre keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kevés manióka liszttel megszórt szilikonlapra tesszük. A tetejét is meghintjük, majd 3 mm vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Sajtos keksz
Sajtos keksz

a vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk