25 dkg liszt /nekem 20 dkg sima+5dkg rétesliszt/
15 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
1 csapott teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 csapott teáskanál cukor
2 dkg élesztő
a tetejére: tojás, sajt szezámmag /és ki mit szeret/
A tejfölt a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt. A liszteket összekeverem, hozzáadom a sót, a zsiradékot, a tojást, majd a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrom. Egy időre hűtőbe teszem, majd kinyújtom, derelyevágóval, vagy késsel rudakra, esetleg kockára szeletelem, megkenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal és sajttal. Rászedem egy sütőlemezre, majd egy óra pihenés után közepes tűznél szép pirosra sütöm.
Ez nem nagy mennyiség /1 sütőtálcányi adag/, ha nagyobb a család, vagy vendégeket várunk érdemes az adagot megduplázni.
A keksz hozzávalóit egyneműre keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kevés manióka liszttel megszórt szilikonlapra tesszük. A tetejét is meghintjük, majd 3 mm vékony...
Elkészítési idő:a vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongo...
Elkészítési idő:A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...
Elkészítési idő: