Hozzávalók:
25 dkg margarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kis tejföl
1 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
só
őrölt kömény
Elkészítése:
A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is. Az eredeti recept 15 dkg sajtot említett, nekem 23 dkg volt itthon, nem lett rosszabb tőle.
Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz.
Előveszem a tallérsütőt, vagy az én esetemben a gofrisütőt és előmelegítem
Végül kb. dió nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, ennyi kell egy tallérhoz, én most kicsit nagyobb darabokat használtam, így a sütő szép virágokat sütött, melyekből le tudtam törni a hajtás mentén egy-egy darabot. Pár perc után a tallér még jobban kihűl és még inkább érezhetővé válik a sajt íze. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll.
Tipp:
Sajtos tallért készítettem, így az elkövetkező napokra megint megvan a rágcsálnivaló. Annyit változtattam az elkészítésen, hogy tallérsütő hiányában a gofrisütőmmel csináltam a sajtost, így kicsit vastagabb, de ugyanolyan finom lett.
káposztát lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A nedvességet alaposan kicsavarva belőle felforrósított zsiradékon megpároljuk-megpirítjuk, ízesítjük. Teljesen kihűtjük f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a túróval + 1 tk sóval elmorzsolom és , egy ramával össze gyúrom folpakkba rakom a tésztát és be a hűtőbe este , reggel lehet sütni! De 1-2 óra is elég csak úgy jó ha re...
Elkészítési idő: 2+ 1/2 óra Nehézség: Közepes0.5 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk. A lisztet a tojássárgájával, a tejföllel és a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk. (ne legyen...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes