menu

Családireceptkönyv.hu

Az igazi lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 darab tojás
5 dekagramm élesztő
kefir
só ízlés szerint
100 dekagramm liszt

Elkészítés:


Először is egy kis langyos kefirben futassuk fel az élesztőt, majd keverjük hozzá a sót és a tojásokat, jó alaposan keverjük meg, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk össze az egészet. Ha ezzel megvagyunk, akkor rakjuk bele egy zacskóba, szurkáljunk meg kicsit villával az alját. Válasszunk egy akkora tálat, ami nagyjából a duplája a lángos tésztánknak, olajozzuk meg egy kicsit és a lángost rakjuk bele, majd mehet a hűtőbe 2-3 napra. Ha letelt a 2-3 nap, akkor süthetjük ki a lángost, vizezzük vagy olajozzuk be a kezünket egy kicsit, majd tépjünk a tésztából egy kisebb darabot, melyet a tenyerünk segítségével gömbölyűre formázunk. Ezután óvatosan húzzuk szét laposra, szépen formásra, majd süssük meg olajban. Pár perc után fordítsuk meg, ha kész vagyunk, akkor ízesítsük ízlés szerint!

Az igazi  lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

A lisztet, a margarint, a túrót, a tojást és a sót összedolgozzuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket lekenjük felv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sajtos rúd
sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos párnácska recept
Sajtos párnácska recept

Elkészítése: Kovász készítése: 2,5 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, a belemorzsolt élesztőt, a tetejét meghintjük kevéske liszttel (jobban beindul tőle az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos masni
Sajtos masni

A leveles tésztát osszuk két részre (válasszuk el a lapokat, vagy vágjuk félbe a tömböt), s mindkét felet nyújtsuk ki 1-2 mm vastagra. Az egyik részt kenjük meg tojással, s szórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk