menu

Családireceptkönyv.hu

Az igazi lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 darab tojás
5 dekagramm élesztő
kefir
só ízlés szerint
100 dekagramm liszt

Elkészítés:


Először is egy kis langyos kefirben futassuk fel az élesztőt, majd keverjük hozzá a sót és a tojásokat, jó alaposan keverjük meg, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk össze az egészet. Ha ezzel megvagyunk, akkor rakjuk bele egy zacskóba, szurkáljunk meg kicsit villával az alját. Válasszunk egy akkora tálat, ami nagyjából a duplája a lángos tésztánknak, olajozzuk meg egy kicsit és a lángost rakjuk bele, majd mehet a hűtőbe 2-3 napra. Ha letelt a 2-3 nap, akkor süthetjük ki a lángost, vizezzük vagy olajozzuk be a kezünket egy kicsit, majd tépjünk a tésztából egy kisebb darabot, melyet a tenyerünk segítségével gömbölyűre formázunk. Ezután óvatosan húzzuk szét laposra, szépen formásra, majd süssük meg olajban. Pár perc után fordítsuk meg, ha kész vagyunk, akkor ízesítsük ízlés szerint!

Az igazi  lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Virslis lábtörlő
Virslis lábtörlő

Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután, lisztezett gyúrótáblán kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött korongok
Töltött korongok

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Joghurtos – tejfölös rudak
Joghurtos – tejfölös rudak

A lisztet átszitálom és elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejfölt óvatosan adagolva tésztát gyúrok belőle. Pihentetés nélkül kb ujjnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt, majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt. A tésztát jól összegyúrjuk. Letaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk