Egy kevés sajt
só
1 kis poharas tejföl
25 dkg liszt
25 dkg Rama
________________________________________
A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap kb. 1 ujjnyira nyújtjuk a tésztát, tetejét tojássárgájával megkenjük és a tetejére sajtot teszünk.
Kis átmérőjű pogácsa-szaggatót ajánlok hozzá. Előmelegített sütőben megsütöm.
Hozzávalókat gyorsan egyesítettem, hűtőbe pihent kb fél órát (akár egész éjjelre is hagyható pihenni). Nyújtottam, szaggattam, 220 fokos sütőben 10 percig utána 180 fokon pedig kés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes40 deka lisztből 20 deka reszelt sajttal, 20 deka vajjal, 4 tojássárgájával, csipet sóval tésztát dolgozunk ki. Negyed kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, nagyobbfajta pogácsaszaggató...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű