1 kg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
1 doboz kis tejföl
5 dkg élesztő
fél kávéskanál cukor
0,5 liter tej
só ízlés szerint
3 közepes krumpli
1 tojás
A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük. Amíg hűl, az élesztőt megkelesztjük a 3 dl tejben. Amikor az élesztő megkelt, a kelesztőtálban összeállítjuk a pogácsatésztát és meleg helyen addig hagyjuk állni, amíg a duplájára nem kelt.
Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással és 180 fokos sütőben sütjük. Ha szezámmagot vagy sajtot teszünk a pogácsára, akkor nem kell késsel rácsozni.
Ha türelmes vagy, pici pereceket is lehet a maradék tésztából formázni. Anyutól tanultam, ez nagyon bevált és olcsó.
A vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a Rama margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű