50 dkg liszt,37,5 dkg ráma,7,5 dkg zsír,15 dkg sajt,1-2 kanál tejföl,3 tojás,5 dkg élesztő,1 kanál só,1 tojás a kenéshez
A liszthez hozzá adjuk a rámát a zsírt a tojást a sót a sajtot,belemorzsoljuk az élesztőt összegyúrjuk,1 órára a hűtőbe tesszük.Utána nyújtjuk bekenjük tojással megszórjuk sajttal vágjuk.180 fokos sütőbe sütjük
A hozzávalókat kimére, összegyúrom. Ujjnyi vastagságúra kinyújtom, megkenem a tojással és megszóróm reszelt sajttal. Derelyevágóval pici rudacskákra vágom, 1 db rudacska kb. 10 g...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket! Lapított golyószerűre formázzuk és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet beleszitálom egy tálba, összekeverem a cukorral és sóval, majd hozzákeverem a főtt/áttört burgonyát is. 2. A tojássárgákat, a tejfölt és vajat vagy margarint belet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a nagy egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű