50 dkg liszt,37,5 dkg ráma,7,5 dkg zsír,15 dkg sajt,1-2 kanál tejföl,3 tojás,5 dkg élesztő,1 kanál só,1 tojás a kenéshez
A liszthez hozzá adjuk a rámát a zsírt a tojást a sót a sajtot,belemorzsoljuk az élesztőt összegyúrjuk,1 órára a hűtőbe tesszük.Utána nyújtjuk bekenjük tojással megszórjuk sajttal vágjuk.180 fokos sütőbe sütjük
A tejhez állandó keverés mellett adjuk a lisztet, vajat, és a reszelt sajt nagy részét. Sót, borsot darálunk rá. Állandó keverés mellett (kisrugós) felfőzzük, amíg az edén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, a közepébe morzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos vizet, kevés lisztet szórunk a tetejére, és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt lágy, de ruga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű