Családireceptkönyv.hu

Sajtos ropogós


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg cheddar sajt reszelve
10 dkg liszt
7 dkg hideg vaj
2 evk hideg víz

pirospaprika

Elkészítés:


A reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, adjunk hozzá vajat és hideg kézzel, a lehető leggyorsabban morzsoljuk össze. Adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, hogy összeálljon.
Tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe (de akár egy napot is kibír)
Nagyon vékonyra nyújtsuk ki (majdnem a nyújtódeszka nagyságúra ki lehet nyújtani), majd szaggassuk ki és előmelegített sütőben 200 °C–on süssük 6-8-10 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Figyelni kell, mert hamar megég. Aranysárgára sütve, ropogósan a legfinomabb.
Cheddar sajt helyett trappistával is elkészíthető.
Ahogy sül, úgy fogy, úgyhogy az alapreceptet és 4x-es adaggal szoktam csinálni.

Sajtos ropogós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Virslis-sajtos lepény
Virslis-sajtos lepény

A tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre kev...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mama pogácsája
Mama pogácsája

zeket jól összedolgozzuk, beleteszünk 3 dkg élesztőt-melyet langyos tejben felfuttattunk. Pihenni hagyjuk, fél óránként kinyújtjuk, újra hajtogatjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos kréker 4 hozzávalóból
Sajtos kréker 4 hozzávalóból

1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. 2. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk