menu

Családireceptkönyv.hu

zabpelyhes túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:


A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.
Nagyon fini!!

zabpelyhes túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
166. Sajtos-túrós ropogós
166. Sajtos-túrós ropogós

A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük. Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól összedolgozzuk. Folp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

Bedagasztjuk, 30 perc kelesztés, utána kinyújtani, rákenni a töpcsit, hajtogatni, utánna még 2 x... 30 percenként hajtogatni... 200 fokon sütni... (hajtogatás a linken)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós pogácsa, lepényke egészségesen
Túrós pogácsa, lepényke egészségesen

Ezeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tetejüket lekenjük tojással és megszórhatjuk magvakkal vagy sajttal. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sós rúd
Sós rúd

A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (5-10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, végü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk