Sajtos-tejfölös tallér hv.: 100dkg finomliszt, 25dkg vaj, 25dkg sajt (reszellt) 1cs. sütőpor, 3dl tejföl, 2db. tojás só ízlés szerint. A lisztet nagy tálba tesszük és belekavarjuk a sütőport és sót (2 teáskanál). A vajat elmorzsoljuk a lisztbe, belekeverjük a sajtot, hozzáadjuk a tojásokat. A tejföl segítségével összegyúrjuk a tésztát. 1-2 cm nagyságú golyókat gyúrmázunk belőle felmelegített sajtos tallér sütőben megsütjük.
A tésztához a hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Hagyjuk tíz percet pihenni. A pihenés után kinyújtjuk és a szoba-hőmérsékletű margarint rákenjük, majd először jobbról, aztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatom a cukorral elkevert, negyed bögrényi langyos tejben, közben a töltelék hozzávalóit simára keverem. A felfutott élesztőt a tészta többi hozzávalójával...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű* Összegyúrom * Zárható műanyag dobozba teszem vagy folpackba csomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem. * Reggel kinyújtom vékonyra (alá lisztezek) * Lekenem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű