Családireceptkönyv.hu

Gyors sajtos rúd -krémsajtos


Írta:

Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt

12 dkg vaj /vagy margarin/

14 dkg krémsajt /nekem most egy doboz háromszög sajt/

2 dl tejföl

3 csapott teáskanál só

1 egész tojás

1 tojássárgája

1 sütőpor

a tetejére:

1 tojás

kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt

szezám- és köménymag

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.

Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék. :)Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás kifli (kelesztés nélkül)
Sonkás kifli (kelesztés nélkül)

A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: P
Káposztás csavart
Káposztás csavart

A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, hozzáöntjük az olajat, rádobjuk a káposztát, átkeverjük, sózzuk-borsozzuk. Időnként kevergetve k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sós négyes
Sós négyes

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Belerakjuk a feldarabolt hide...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos, ropogós(élesztős) rúd
Sajtos, ropogós(élesztős) rúd

Az élesztőt és a zsírt a lisztbe morzsoljuk. Megsózzuk, és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy rétestésztánál valamivel keményebb masszát kapjunk. Alaposan összegyúrjuk, majd kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk