30 dkg finomliszt
8 dkg vaj
5 dkg zsír
1 tojás sárgája
13 dkg juhtúró
2 tk. só
0,2dl tej
kb. 1-1,5 dl tejföl
1,5dkg élesztő
csipet cukor
Trapista saji
A tejet meglangyosítottam, majd a cukrot és az élesztőt belekevertem. Félretettem. Míg az élesztő beindult elmorzsoltam a vajat a liszttel, belekevertem a sót, a juhtúrót. Közepébe mélyedést készítettem, ide ütöttem a tojást, ide tettem a tejfölt és a felfutott élesztőt is. Közepesen kemény, jól gyúrható tésztát állítottam belőle össze. Fóliába csomagoltam és egy éjszakát hűtőben pihentettem. A hűtés lehet kicsit rövidebb is, de minimum 2 órának lennie kell.
3-5 ször nyújtom , reszelt sajttal megszórom, hajtogatom, pihentetem.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét berácsoztam, majd apró pogácsákat szaggattam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket, és hagytam pihenni kb. 30 percet. Lekentem tojással, mindre tettem egy csipet reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15 percig.
Tomaten aushöhlen und klein schneiden. Mehl und Backpulver vermischen. Haferflocken, Salz, Buttermilch, Eier und Öl unterrühren. Vorsichtig Käse und Tomaten unterheben. Den Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt megfuttatni, mindent összegyúrni, 1/2 órát pihentetni --> szaggatni, tetejére tojás, sajt, só --> sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű