CímlapRopogós mákos-szezámos stangli
Keresés:
mi van a hűtődben?
recept
kalória
tápanyag
Ropogós mákos-szezámos stangli recept
receptek sós süti sós stangli
Juci (strawberry) Juci (strawberry) receptje
1 adag
449
kcal Ropogós mákos-szezámos stangli
hozzászólások (5)
story
Azon ritka alkalmak egyike, amikor nem a saját fejemből kipattant receptet közlök. Ennek az isteni omlós, ropogós stanglinak a receptjét egy kedves kolléganőmtől kaptam, s mi több, még egy derelyevágót is mellékelt ajándékba - hát nem aranyos? (Igen-igen, eddig nem volt derelyevágóm. Hehe :).)
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
200 g finomliszt (sima vagy 100 g sima liszt és 100 g Master Mix)
125 g margarin (nagyon lágy)
0.5 ek só
0.5 csomag sütőpor
6 dkg edami sajt (reszelt, vagy trappista)
1 db tojássárgája
8 dkg mák (egész)
1.5 ek tejföl
A tetejére
1 db tojásfehérje
6 dkg sajt (reszelt)
2 ek szezámmag
A hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen.
Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás, kézügyesség segítségével szép szögletes téglalap legyen. A vastagsága kb. 2-3 mm legyen, kb. mint amikor linzerkarikát készítünk.
A tojásfehérjét villával felverjük, megkenjük a tésztát, megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal, majd derelyevágóval (ha nincs ilyenünk, késsel ) felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Nekem 72 db lett belőle, 3 nagy tepsire való.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Simára dagasztjuk és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejben felfuttatom. A liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejhez állandó keverés mellett adjuk a lisztet, vajat, és a reszelt sajt nagy részét. Sót, borsot darálunk rá. Állandó keverés mellett (kisrugós) felfőzzük, amíg az edén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő. A sütőt 180°C-ra melegítse elő. A metélőhagymát és a füstölt szalonnát pirítsa meg, a tepertőt, petrezselymet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű