1/2 kg liszt
25 dkg reszelt sajt
25 g élesztő,
2,5 dl langyos tej,
1 cs kk só, bors,
1/2 kk cukor,
1 tojássárgája
5 dkg vaj.
A fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk , keszitunk akkor megszorjuk sajttal, 3x hajtogatjuk, minden hajtogatas kozott 20 percet varunk. eN MINDEN HAJTOGATASNAL MEGSZORTAM SAJTTAL. Szep leveles tesztat kapunk. Az utolso hajtogatas utan varunk 20 percet kinyujtjuk 1- 1.5 cm vastagra, beracsozzuk egy eles kessel a tetejet, hagyjuk meg kelni kb 15-20 percet. Mielott sutobe tesszuk megkenjuk tojassal. 180 c sutjuk. Miutan kivesszuk a sutobol lekenjuk tejjel es letakarjuk 10 percre. Jo etvagyat! Ez a recept sajtos es tepertos pogacsanak is megfelel. A tesztaja ugyanaz, ha tepertos pogacsat szeretnenk akkor azzal kenjuk meg ha pedig sajtosatm akkor sajttal szorjuk meg. Ha sajtosat keszitunk akkor ajanlom tobb fele sajtot hasznalni, mert sokkal finomabb. Jo etvagyat!
1. Fölforraljuk a tejet a vajjal. 2. Amikor forr, beleszórjuk a lisztet meg a sót, és gyors mozdulatokkal addig keverjük a tésztát, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokból készítsen el egy kelt tésztát. Hagyja kelni, majd nyújtsa kb 5 mm-esre. Szaggasson belőle köröket, és arra kerüljön a feltét. Lehet húsos, zöldséges, paradicsomos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük. Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól összedolgozzuk. Folp...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz