80 dkg liszt
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
5 dkg éleszt
2 kiskanál só
A töltelékhez:
25 dkg puha margarin vagy vaj
3 tojás sárgája
2 mokkás kanál só
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük.
A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (kb.1/2 cm vastagra), megkenjük a tojásos margarin egynegyedével és szorosan feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Ferdén 4 cm darabokra vágjuk, felvert tojással megkenjük, sajttal és a magvakkal megszórjuk.
Zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, mert megnőnek. Forró sütőben sütjük!
Elkészítés: Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Hirdetés Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfu...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű1. Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. 2. Lisztezett deszkára borít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat kis kockákra vágtam, a sóval elkevert liszttel elmorzsoltam. Hozzáadtam a reszelt füstölt sajtot, tejfölt és egynemű tésztát gyúrtam. Fóliába csavartam és 12 órát, egy éjsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés Héjában sütött és áttört burgonyából 200 g-ot 200 g liszttel, 200 g vajjal, 25 g sóval és 1 egész tojással összedolgozunk. A tésztát hűtőszekrényben legalább egy ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes