200 gramm 50-es liszt
100 gr kovász
250 gramm juhtúró
200 gramm vaj
1 tojás
10 g só
2.5 dkg élesztő
kevès langyos tej (hogy összeálljon, de nem biztos, hogy kell)
A hozzávalókat összegyúrtam és èjszakára hűtőbe tettem. Reggel átgyúrtam, kinyújtottam ès feltekertem, mint egy tekercset, így is pihentettem a hűtőben egy órát.
Ezután kinyújtottam, szaggattam, tojással lekentem és sajttal megszórtam. Amíg melegedett a sütő mèg pihent, 180 fokon sütöttem.
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Kelesztés után kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és szaggatjuk. Tepsiben egy kicsi pihentetés...
Elkészítési idő:A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük. Először liszt nélküli deszkán...
Elkészítési idő:Dagasztom. Ragadós, kissé nehezen kezelhető tészta. Ezután félreteszem legalább egy órára a tésztát pihenni. Ezután kétszer hajtogatom 20 percenként: először kinyújtom kb. négyze...
Elkészítési idő: