3 tk. só
3 dl tej
1 db tojássárgája
80 dkg liszt
1 mk. őrölt fekete bors
5 dkg élesztő
40 dkg darált tepertő
A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojássárgákat, valamint a darált tepertőt, majd összemorzsoljuk.
Közben meglangyosítjuk a tejet és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, akkor belekeverjük a lisztes tepertős egyvelegbe és lágy tésztává dagasztjuk.
Kb. 1 órát meleg helyen kelni hagyjuk.
Ha megkelt, kinyújtjuk, összehajtjuk, kb. 10-15 percig ismét kelesztjük és ezt megismételjük még kétszer.
Ezután kinyújtjuk, késsel enyhén berácsozzuk és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk, majd tepsibe téve megkenjük a felvert tojássárgával.
Előmelegített sütőben, kb.:15-20 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLiszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt csak elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk. Egy kellemes, selymes tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és éjszakára a hűtőbe tesszük,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes