50 dkg héjában főtt áttört burgonya,
50 dkg liszt,
20 dkg libazsír (lehet vaj is),
2 db tojássárgája,
5 dkg élesztő,
só,
1 db tojás a kenéshez
A kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt, majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt. A tésztát jól összegyúrjuk. Letakarva pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Akkor lisztezett deszkára borítjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tészta tetejét éles késsel bekockázzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és sütőlemezre tesszük. 180 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, 25-30 perc alatt megsütjük.
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben a cukorral. A lisztet a vajjal, tojással, sóval,tejföllel és a megfuttatott élesztővel jól meggyúrjuk. Duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMargarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az egyik tojást, a tejfölt, a sót és a reszelt sajtot, majd pedig összegyúrjuk. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük. Jól lisztezett f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben a vajat szétmorzsoljuk, az élesztőt belemorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 10 percig letakarva pihentetjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom a margarin kicsit lágyabb legyen könnyen nyújtható tésztát csinálunk. Folpakkal tekerjük be tegyük hűtőbe 1.ó. Lisztezett felületen kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz