Hozzávalók 30 darabhoz:
50 dkg liszt
3 dl tej
5 evőkanál étolaj
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kockacukor
Töltelék
20 dkg vaj
10 dkg krémsajt
10 dkg reszelt trappista
1 tojás
Tetejére
1 tojás
szezámmag
Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.
Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.
A szezámmagos-sajtos falatkák könnyen függőséget okozhatnak. Még harmadnapra is finom puhák maradnak, ha addig el nem fogynak. A sajtkrémes mellett érdemes sonkás vagy tepertős töltelékkel is kipróbálni.
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. 30 dkg vajat, 44 dkg lisztet, 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál tejfölt, só és bors hozzáadásával, késsel tésztává dolgozunk össze. 2. Kés fokának vastagságára nyújtjuk. 60 dkg d...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrni vékonyra nyújtani sütőpapírral bélelt tepsiben sütni. Gyorsan sül!
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejben felfuttatom. A liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű