menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós szezámmagos-sajtos falatkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 30 darabhoz:

50 dkg liszt
3 dl tej
5 evőkanál étolaj
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kockacukor

Töltelék

20 dkg vaj
10 dkg krémsajt
10 dkg reszelt trappista
1 tojás

Tetejére

1 tojás
szezámmag

Elkészítés:


Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.

Trükkök, tippek, praktikák:


A szezámmagos-sajtos falatkák könnyen függőséget okozhatnak. Még harmadnapra is finom puhák maradnak, ha addig el nem fogynak. A sajtkrémes mellett érdemes sonkás vagy tepertős töltelékkel is kipróbálni.

Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors túrós pogácsa
Gyors túrós pogácsa

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsasza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fűszeres muffin mártógatóval
Fűszeres muffin mártógatóval

A tojásokat verjük habosra, öntsük hozzá tejfölt, a ketchupot, csorgassuk bele az olajat. Ízesítsük sóval, cukorral, pizafűszerrel, majd dolgozzuk bele a sütőporral elvegyített lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranyló pogácsa
Aranyló pogácsa

A tojásfehérje kivételével a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük to...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dini
Krumplis pogi
Krumplis pogi

Liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt csak elmorzsoljuk,majd összedolgozzuk. Egy kellemes, selymes tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és éjszakára a hűtőbe tesszük,majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk