Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Omlós szezámmagos-sajtos falatkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 30 darabhoz:

50 dkg liszt
3 dl tej
5 evőkanál étolaj
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kockacukor

Töltelék

20 dkg vaj
10 dkg krémsajt
10 dkg reszelt trappista
1 tojás

Tetejére

1 tojás
szezámmag

Elkészítés:


Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.

Trükkök, tippek, praktikák:


A szezámmagos-sajtos falatkák könnyen függőséget okozhatnak. Még harmadnapra is finom puhák maradnak, ha addig el nem fogynak. A sajtkrémes mellett érdemes sonkás vagy tepertős töltelékkel is kipróbálni.

Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos tallér recept
Sajtos tallér recept

Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Sonkás pogácsa
Pogácsa - Sonkás pogácsa

1. 30 dkg vajat, 44 dkg lisztet, 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál tejfölt, só és bors hozzáadásával, késsel tésztává dolgozunk össze. 2. Kés fokának vastagságára nyújtjuk. 60 dkg d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Edit
STANGLI
STANGLI

Összegyúrni vékonyra nyújtani sütőpapírral bélelt tepsiben sütni. Gyorsan sül!

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Perec
Perec

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom. A liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk