30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 15 dkg juhtúró, 5 dkg olvasztott margarin, só ízlés szerint
kenéshez egy tojás
1 evőkanál lisztből, az élesztőből egy kevés cukros tejjel kovász készítünk. Ha megkelt, hozzáadjuk a langyos liszthez, hozzá a tojássárgáják, juhtúró, só és az olvasztott vaj. Alaposan összegyúrjuk és fél órák kelesztjük. 1-1,5 cm-re nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét bevagdaljuk, tojással megkenjük és előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd négy egyenlő részre osztom. A krém hozzávalóit egy tálba teszem és alaposan összedolgozom. A tészta negyedét kinyújtom vékonyra, téglal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, vajat tojássárgáját, sót, tejfölt egy tálba tegyük. Az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk. Papírral bélelt tepsire ten...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állította...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk egy kisebb lábosba. A vizet melegítsük langyosra, keverjük el benne a cukrot és öntsük rá az élesztőre. Letakarva hagyjuk felfutni. A lisztet vegyítsük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű