30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 15 dkg juhtúró, 5 dkg olvasztott margarin, só ízlés szerint
kenéshez egy tojás
1 evőkanál lisztből, az élesztőből egy kevés cukros tejjel kovász készítünk. Ha megkelt, hozzáadjuk a langyos liszthez, hozzá a tojássárgáják, juhtúró, só és az olvasztott vaj. Alaposan összegyúrjuk és fél órák kelesztjük. 1-1,5 cm-re nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét bevagdaljuk, tojással megkenjük és előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük.
A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. 2. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget. 3. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a langyos ben a cukorral felfuttatjuk. A et a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű