70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, várjuk meg, amíg felfut. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük bele a sót. A puha...
Elkészítési idő: 30+20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a chilit, a sót, a borsot, a kurkumát és a rozmaringot összekeverjük. A paradicsomot lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk, majd az ajvarral, a túróval és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkeverjük a lisztet a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű