Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 púpozott teáskanál só
40 dkg vaj - nálam 34 dkg :)
15 dkg füstölt sajt
25 dkg trappista sajt
1 dl víz
a tetejére:
1 tojás
A lisztet gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót, beledaraboltam a hideg vajat, elmorzsoltam benne.
Hozzáadtam a kétféle lereszelt sajtot és a vizet, és egynemű tésztává gyúrtam.
Folpackba csomagolva a hűtőben pihent 2 órán át.
A pihentetési idő leteltét követően a tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtottam.
Derelyevágóval 2 cm széles és 5 cm hosszú rudakra szabtam, amiket a közepüknél egyszer megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, enyhén felvert tojással lekentem.
Előmelegített, 210 fokos sütőben 11-12 perc alatt készre sütöttem.
A liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt hagyjuk hogy az él...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkèszìtès: a lisztet az olvasztott margarinnal, tojàssàrgàval, tejföllel, ès a kovàsszal,jòl ki dolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük, utànna kinyùjtjuk reszelt sajttal megszòrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta begyúrása: A lisztet az ecetet, sütőmargarint vagy olajat, sóval begyúrjuk, folyamatosan hideg vizet adagolva a tésztához, addig, amíg megfelelő állagú nem lesz. A begyúrt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű