1 kg liszt
1 ráma
Kb 1 ek. Zsír
1 kicsi tejföl
3 tojás
Só
25 dkg sajt
Szódavíz, h jól gyúrható legyen
2 sütőpor
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: 7 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a hozzávalókat összekeverjük, és jól kigyúrjuk, majd négy cipót formálunk. Külön nem kell keleszteni. 2. A cipókat gáztepsi nagyságúra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSem élesztő, sem sütőpor nem kell hozzá. Nincs szükség kelesztésre, hosszadalmas hajtogatásra; mégis puha, szellős, könnyű és nagyon finom. Érdemes kipróbálni! Fölforraljuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk és hidegre tesszük. A tésztát egy órányi pihentetés után kétszer-háromszor összehajtogatjuk. Lisztezett deszkán két centi vastagra nyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű