250gr liszt
10gr élesztő
1 egész tojás
25gr vaj
só
annyi tej amiben az élesztőt felfuttatjuk.
Összedolgozzuk,pihentetjük,kinyújtás után kivajazott tepsiben én pár percig elősütöttem 200 fokon
TÖLTELÉK:1 kg hagymát vékony karikára vágni
20 dg kockázott sonkát kicsit megfuttatni kevés zsiradékon,majd a hagymát hozzátenni,sózni,lassan párolni,fehér maradjon(én mindig előző nap elkészítem a hagymát,így biztos,hogy ki van hűlve)
4 egész tojás
2-3 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt kömény(csapott teáskanál)
só
2 dl tejföl
A hagymát ráönteni a tésztára 200 fokon kb 1 órát sütni
Légkeverősben 180 fok és 50-60 perc
Addig kell sütni amíg szép aranysárga nem lesz.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a közepébe mélyedést alakítunk, beletesszük a tojást és a sütőport. Hozzáadjuk a diót, a sót és tejföllel összegyúrjuk. Pihentetés nélkül l...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel simá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrós zabpogácsa elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a túrót, a zabpelyhet, a zablisztet, a tojásokat, a sót és a sütőport, és jól összedolgozzuk. 30 percre félretesszük, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű