menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymakalács tepsiben


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250gr liszt
10gr élesztő
1 egész tojás
25gr vaj

annyi tej amiben az élesztőt felfuttatjuk.

Elkészítés:


Összedolgozzuk,pihentetjük,kinyújtás után kivajazott tepsiben én pár percig elősütöttem 200 fokon
TÖLTELÉK:1 kg hagymát vékony karikára vágni
20 dg kockázott sonkát kicsit megfuttatni kevés zsiradékon,majd a hagymát hozzátenni,sózni,lassan párolni,fehér maradjon(én mindig előző nap elkészítem a hagymát,így biztos,hogy ki van hűlve)
4 egész tojás
2-3 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt kömény(csapott teáskanál)

2 dl tejföl
A hagymát ráönteni a tésztára 200 fokon kb 1 órát sütni
Légkeverősben 180 fok és 50-60 perc
Addig kell sütni amíg szép aranysárga nem lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar leveles tepertős
leveles tepertős

mint fenn

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Sós túrófánk
Sós túrófánk

A túrót villával áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, az olajat, és habverővel eldolgozzuk. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a paprikát, fűszerezzük, és összeállítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Vajas sajtos kifli
Vajas sajtos kifli

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Sült pogácsa egyszerűen
Sült pogácsa egyszerűen

A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva. Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal. Kinyújtjuk kb 1 cm vasta...

Elkészítési idő: 40-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk