250gr liszt
10gr élesztő
1 egész tojás
25gr vaj
só
annyi tej amiben az élesztőt felfuttatjuk.
Összedolgozzuk,pihentetjük,kinyújtás után kivajazott tepsiben én pár percig elősütöttem 200 fokon
TÖLTELÉK:1 kg hagymát vékony karikára vágni
20 dg kockázott sonkát kicsit megfuttatni kevés zsiradékon,majd a hagymát hozzátenni,sózni,lassan párolni,fehér maradjon(én mindig előző nap elkészítem a hagymát,így biztos,hogy ki van hűlve)
4 egész tojás
2-3 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt kömény(csapott teáskanál)
só
2 dl tejföl
A hagymát ráönteni a tésztára 200 fokon kb 1 órát sütni
Légkeverősben 180 fok és 50-60 perc
Addig kell sütni amíg szép aranysárga nem lesz.
kavedaraloban darabosra orlok lenmagot, makot, szezammagot, napraforgomagot, barmit ami van otthon. Hozzaadok durvara vagott diot. Kb. 30 dkg maghoz 2-3 tojast teszek, himalaja sot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én gyúrás előtt nagyjából összekutyultam az egészet egy villával. Ha nagyon ragadósnak ítéljük a tésztát, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Az élesztőt a cukros tejfölben elkeverjük. ◾️A liszteket, a tojásokat, a margarint és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt is...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes