A burgonyát meghámozzuk, majd uborka szeletelőn legyaluljuk. Lényeg hogy vékony szeleteket kapjunk. Áztassuk be bő, hideg vízbe, öblítsük le, csepegtessük le szárazra és bő, forró olajban apránként süssük. Ha kisült mindenféle fűszersóval ízesíthetjük.
Fokhagymás tejföllel isteni.
1,5 dl palacsinta tészta sűrűségű (víz, só, liszt) keverék. Az elkészített tojással megkent tepsibe rakott perec 1/2 órát pihen. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni. Félig megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevered a vajjal, sóval, szódával. A közepébe mélyedést készítesz beleteszed először a tejfölt, majd a tojások sárgájával jól elkevered, és összedolgozod a lisztel az e...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA tésztához a cukrot elkeverjük 100 ml langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felhabzott, egy nagyobb tálban összedolgozzuk a liszttel, a sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű