A burgonyát meghámozzuk, majd uborka szeletelőn legyaluljuk. Lényeg hogy vékony szeleteket kapjunk. Áztassuk be bő, hideg vízbe, öblítsük le, csepegtessük le szárazra és bő, forró olajban apránként süssük. Ha kisült mindenféle fűszersóval ízesíthetjük.
Fokhagymás tejföllel isteni.
A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, hozzáöntjük az olajat, rádobjuk a káposztát, átkeverjük, sózzuk-borsozzuk. Időnként kevergetve k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit dagasztó tálba rakom kivétel az élesztő amit felfuttatok tejbe pici cukorral majd jól kidagasztom duplájára kelesztem.Lisztezett felületre borítom nyújtom 15...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: KönnyűA sós vízben, héjában megfőzött burgonyát, miután meghűlt, meghámozzuk és összetörjük. A bacont apró kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a nagy egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű