1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny), 12szelet vékony sonka, 12 szelet vékony sajt ; a mázhoz: 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mák
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.Egyenletesen befedjük a sonkaszeletekkelBetakarjuk a sajtlapokkal.A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük.Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük.Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk és szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk. Sütés: 180 fok, al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először a gombás tölteléket készítjük el és hagyjuk kihűlni. A megmosott gombát felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkockázzuk. A felhevített vajon elkezdjük dins...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. 2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval. 3. Kinyújtjuk, tojásfehérjével lek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz