1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny), 12szelet vékony sonka, 12 szelet vékony sajt ; a mázhoz: 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mák
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.Egyenletesen befedjük a sonkaszeletekkelBetakarjuk a sajtlapokkal.A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük.Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük.Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez 6 bő evőkanál tejföl (12%-os) 2 db fokhagyma 2 db lilahagyma 30 dkg gépsonka 1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss) 30 dkg trapp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olvasztott vajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert to...
Elkészítési idő: Maximum 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük. Először liszt nélküli deszkán...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeslink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű