250 gr Gouda reszelt sajt plusz 50 gr a terejére
150 gr vaj
50 gr sertésszír (házi)
350 gr liszt
1 tk só
1 cs sütőpor
3 ek tejföl
1 tojás a tetejére kenéshez
A szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem.
A sertészsírral elmorzsolom a lisztet.
Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom.
Pihentetem 15 percet.
1,5-2 cm vastagságúra elnyújtom
Kis méretű pogácsa szaggatóval kiszúrom őket.
A tetejét megkentem tojással és rászórtam a sajtot. Ettől szép lesz .
Tojáshoz adjuk egy pici tejet és úgy kenjük meg, majd sajtozzuk.
A hámozott, kockázott krumplit sós vízben főzöm 10 percig, majd leszűrve, áttörve hagyom kihűlni. A lisztet, krumplit, margarint, tejet, sót, élesztőt összedolgozom, majd a tész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEzeket összegyúrjuk, tetejét tojással lekenjük, majd magokat és sajtot szórunk rá, felvágjuk és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfutott a cukros vízben is, pedig ezidáig csak tejben futtattam. Minden hozzávalót a ropotgépbe tettem, tésztává gyúrtam, majd meleg helyen egy órát kelesztettem a tésztát. Nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztából 7 cm átmérőjű szaggatóval páros darabszámú kört vágunk ki. A felét sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással. A tésztakorongok közepére halmozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű