250 gr Gouda reszelt sajt plusz 50 gr a terejére
150 gr vaj
50 gr sertésszír (házi)
350 gr liszt
1 tk só
1 cs sütőpor
3 ek tejföl
1 tojás a tetejére kenéshez
A szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem.
A sertészsírral elmorzsolom a lisztet.
Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom.
Pihentetem 15 percet.
1,5-2 cm vastagságúra elnyújtom
Kis méretű pogácsa szaggatóval kiszúrom őket.
A tetejét megkentem tojással és rászórtam a sajtot. Ettől szép lesz .
Tojáshoz adjuk egy pici tejet és úgy kenjük meg, majd sajtozzuk.
Az élesztőt meleg tejben felfuttatjuk és a liszttel, tejföllel a sóval és vajjal tésztát dagasztunk. Pihentetjük 30 percig azután kinyújtjuk. Megkenjük tepertőkrémmel, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb.30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, 10 egyenlö részre vágjuk és kis gombócok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztő,1 ek liszt, kis tej és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet a sót, a tojást, az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk egy szép sima tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz