250 gr Gouda reszelt sajt plusz 50 gr a terejére
150 gr vaj
50 gr sertésszír (házi)
350 gr liszt
1 tk só
1 cs sütőpor
3 ek tejföl
1 tojás a tetejére kenéshez
A szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem.
A sertészsírral elmorzsolom a lisztet.
Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom.
Pihentetem 15 percet.
1,5-2 cm vastagságúra elnyújtom
Kis méretű pogácsa szaggatóval kiszúrom őket.
A tetejét megkentem tojással és rászórtam a sajtot. Ettől szép lesz .
Tojáshoz adjuk egy pici tejet és úgy kenjük meg, majd sajtozzuk.
2.) PALEO POGÁCSA RECEPT: Ebből a receptúrából készíthető paleo pogácsa is, amennyiben szilikonos muffinformában (ezt használtam) sütjük. Nekem 40 darab mini pogácsa lett belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze állítom és kinyújtani , tojással le kenni ,sajt és szezámmag.
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a tejfölt. a tejben felfuttatjuk az élesztot (langyos tejhez 1 tk. Cukor) az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a sóval, borssal, majd elmorzsolom benne a margarint. Végül hozzáadom a tejfölben elkevert tojások sárgáját. Tésztát gyúrok, amit kettőbe veszek. Vékonyra, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű