250 gr Gouda reszelt sajt plusz 50 gr a terejére
150 gr vaj
50 gr sertésszír (házi)
350 gr liszt
1 tk só
1 cs sütőpor
3 ek tejföl
1 tojás a tetejére kenéshez
A szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem.
A sertészsírral elmorzsolom a lisztet.
Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom.
Pihentetem 15 percet.
1,5-2 cm vastagságúra elnyújtom
Kis méretű pogácsa szaggatóval kiszúrom őket.
A tetejét megkentem tojással és rászórtam a sajtot. Ettől szép lesz .
Tojáshoz adjuk egy pici tejet és úgy kenjük meg, majd sajtozzuk.
A rozmaring leveleit leszedjük a szárról és finomra aprítjuk. A hozzávalók közül egy tálba mérjük a lisztet, sót, olívaolajat, rozmaringot, napraforgómagot. Egy külön tálba mérjü...
Elkészítési idő:Először a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. /maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul/ Hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben kavarjuk össze...
Elkészítési idő: