250 g liszt
200 g sajt (trapista gouda)
1 kiskanál só
0.5 kiskanál szódabikarbona
200 g vaj
50 ml tej
A tetejére:
50 g sajt
1 db tojás
A lisztbe elmorzsoljuk a vajat majd bele tesszük a sót, sajtot. A tejbe elkeverjük a szódabikarbónát és hozzáöntjük.
Összegyúrjuk majd lisztezett deszkán rádolgozunk és kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagra.
Tetszés szerinti rudakat vágunk.Kenjük tojással szórunk rá sajtot.
200 C fokon előre melegített sütőbe kisütjük. (sütőpapíron) kb. 12-15 kb. 12 percig.
Nekem kb. 4 tepsi jött ki.
A sütőt 210 °C-ra melegítsük elő. A száraz adalékokat összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk őket egymással úgy, hogy a tészta maradjon morzsalékos állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsasza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhűtős lángos.. Én a hűtős lángost csinálom: 50 dkg liszt, 1 db kefír, 1 tojás, só, 1 kávés kanál cukor, 3 dkg élesztő, 2-2,5 dl tej. Nem túl kemény tésztát dagasztok, hűtőben szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű