80 dkg liszt
5 dkg élesztő
cs. cukor
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg margarin
2 -3 tojás sárgája
1 ek só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
20 dkg sajt
pirított napraforgómag
Élesztőt felfuttatjuk , langyos tejben. Hozzá liszt, olaj, tej dagasztjuk.
4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Töltelék:. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fok 20-25 perc .
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű sütőlapot. A rokfortot villával megtörjük, simára eldolgozzuk a krémsajttal, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összekeverjük! 5 percet pihentetjük! Kis golyókat formálunk-kissé meglapítjuk,tetejére reszelt sajtot szórunk. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon kb . 20-22 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtom, megkenem a krémsajttal, majd megszórom az apróra vágott újhagymával és a felkockázott sonkával. A végén megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű