60 dkg liszt
30 dkg margarin
8 e.k tejföl
1 tk szódabikarbóna
1 tk ecet
20 dkg reszelt sajt
1 lapos kanál kristálycukor
1 ek. só
1+1 tojás
A lisztet a margarint jól elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a reszelt sajtot amiből előzőleg 5 dkg elveszünk.
Belekeverjük a sót, a cukrot, az ecetet a szódabikarbónát.1 tojást és a tejföllel gyúrható tésztát készítünk. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát a félretett sajtot 1 ek liszttel összekeverjük és ezzel megszórjuk a tetejét.
Ízlés szerint 4-5 cm hosszú és 1 cm széles rudakat vágunk. Előmelegített sütőben 200 fokon arany barnára sütjük.
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszt és a vaj/margarin összemorzsolása 2. Tésztát bedagasztása 3. Tészta érés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, tetszőleges díszítése, pl. csíkozás, rácsozás, majd a pogácsák k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA diót és a mandulát késes aprítóban megdaráltam, majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Két sütőpapír közt vékonyra nyújtottam (én még vékonyabbra, mint az eredeti recept által j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, közepes lángon ropogósra sütjük és hagyjuk kihűlni. 2. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, majd olajon 5-6 perc alatt megdinszteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű