1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb 40 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl
1 tojás a tetejére
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.
Lehet bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is tenni, attól függően mennyit bír a pénztárcánk, persze úgy a finomabb ha több sajt van benne. Ha valaki ropogósabban szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán szeretjük és ez szerint adtam meg a sütési időt.
A krémhez a tojássárgákat a liszttel és egy kicsi tejjel simára kavarjuk. majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük, és belekeverjük a reszelt sajtot. A vajat kihabosítjuk, összekeve...
Elkészítési idő: kb, 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt káposztát lesózzuk, majd kinyomkodjuk. Egy edényben a cukorral, zsírral megdinszteljük, majd fűszerezzük. Majd a kihűlt káposztát a 2. rétegtől egyenlő arányban eloszla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes