500 g fagyasztott, leveles tészta
10 dkg reszelt sajt
só
1 tojás a kenéshez
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kinyújtjuk 1/2 cm vastagra.
Megkenjük felvert tojással, szórjuk meg reszelt, sózott sajttal. Kissé nyomkodjuk rá, majd éles késsel vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Így tegyük az előkészített tepsibe, amibe tegyünk sütőpapírt. 200 fokos sütőbe toljuk, majd 180 fokon süssük kb 10-15 percig, de vigyázzunk, meg ne égessük. Tálcára szedjük, majd frissen fogyasszuk.
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba teszem és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű12 órás kovász receptje: 300 ml víz 300 g liszt rétes 2 evőkanál olaj ( kihagyható) 20 g élesztő A 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Beteszek minden hozzávalót a...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes1. Készítsd el a tésztát: Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval. Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapsz. Hagyd pihenni 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű