1 kg liszt
½ kg ráma vaj
2 egész tojás
3 dl tejszín
5 dkg élesztő belemorzsolva
egy evőkanál só
Az egészet összedolgozzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap – a hűtőből kivéve – a cipót cikkekre vágjuk, 10-15 percig pihentetjük, majd jól összedolgozzuk. Hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megkenjük egy tojás sárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tepsiben még egy fél órát pihentetjük. Az első adagot hideg sütőbe tesszük, és a továbbiakban kb. 180-190 fokon szép rózsaszínűre sütjük.
A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk konyharuhával. Amíg az élesztő felfut (kb. 5 perc), van időnk lereszelni a sajtot. Egy nagy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket a sikérrel egy tálba öntjük, belekeverjük a sütőport és a porélesztőt, sót, és langyos vízzel tésztát gyúrunk. Nem kelesztjük egyből felhasználjuk. Nálam baconos csavar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsepegtesd le a tonhalat, majd keverd össze az apróra vágott paprikával és az egész vékonyra szeletelt olívabogyóval. A lisztet keverd össze a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós vízben, héjában főtt burgonyát ,meghámozzuk és krumpli törővel összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt. Elkeverjük a felfuttatott élesztővel, sóval és a tojásokkal. Átd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű