menu

Családireceptkönyv.hu

Pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
½ kg ráma vaj
2 egész tojás
3 dl tejszín
5 dkg élesztő belemorzsolva
egy evőkanál só

Elkészítés:


Az egészet összedolgozzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap – a hűtőből kivéve – a cipót cikkekre vágjuk, 10-15 percig pihentetjük, majd jól összedolgozzuk. Hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megkenjük egy tojás sárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.

Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tepsiben még egy fél órát pihentetjük. Az első adagot hideg sütőbe tesszük, és a továbbiakban kb. 180-190 fokon szép rózsaszínűre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény

Az élesztőt kevés cukros tejben megkelesztjük és jó kelt-tésztát csinálunk, langyos helyen kétszeresére kelesztjük és jól kizsírozott nagy /gáz/ tepsibe helyezzük. Amíg kel a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Szotyi-ropi
Szotyi-ropi

A liszteket és a sót alaposan összekeverjük, hozzátesszük a zsírt, az 1 dl vízben feloldott utifűmaghéjat, amit a 3 felvert tojással elvegyítettünk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Pogácsa - Gregor József pogácsája
Pogácsa - Gregor József pogácsája

1. Fölforraljuk a tejet a vajjal. 2. Amikor forr, beleszórjuk a lisztet meg a sót, és gyors mozdulatokkal addig keverjük a tésztát, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Jól összegyúrva legalább 2 órát pihent. A tetejére került 1 tojás és némi reszelt sajt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk