1 kg liszt
½ kg ráma vaj
2 egész tojás
3 dl tejszín
5 dkg élesztő belemorzsolva
egy evőkanál só
Az egészet összedolgozzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap – a hűtőből kivéve – a cipót cikkekre vágjuk, 10-15 percig pihentetjük, majd jól összedolgozzuk. Hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megkenjük egy tojás sárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tepsiben még egy fél órát pihentetjük. Az első adagot hideg sütőbe tesszük, és a továbbiakban kb. 180-190 fokon szép rózsaszínűre sütjük.
1. Közepesen lágy, szuper tapintású tészta lesz. 2. 15 percet pihent a munkalapon, le sem takartam. 3. 1x hajtogattam és már 4. nyújtottam is. 5. Beirdaltam éles késsel, fe...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA liszteket, a sót, és a reszelt sajtot egy tálban elkeverjük, majd a puha kókuszzsírral elmorzsoljuk. A natúr joghurtot elkeverjüik a tojássárgájával és a szárazanyagokhoz adjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót összegyúrni 4 mm vastagra nyújtani, A maradék 2 tojásfehérjét habbá verni azzal kell lekenni a tésztát és mehet rá még 10 dkg reszelt sajt.Lehet szaggatni vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű