40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
Az összetevőket összegyúrjuk, majd lehetőleg hosszabban - 1-2 órán át - pihentetjük. Ha megvan kinyújtjuk és összehajtjuk. (Legalább 3x, de minél többször, annál jobb) Kiszaggat...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a nagy egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy villával elkeverjük, formázzuk (golyó, majd kézzel kilapít kb. 6 cm-esre). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk magokkal (kicsit belenyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszemorzsolom a lisztet a margarinnal majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kinyújtom de nem szabad vékonyra nyújtani. Megkenem tojássárgájával,megszórom reszelt sattal és rudakra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű