40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben a cukorral. A lisztet a vajjal, tojással, sóval,tejföllel és a megfuttatott élesztővel jól meggyúrjuk. Duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A paradicsomokat 1/2 percre forró vízbe mártottam, héjukat lehúztam, és 1/2 cm-esre kockáztam. Az olívákat kimagoztam, és felaprítottam. A sütőt 180 fokra előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát osszuk két részre (válasszuk el a lapokat, vagy vágjuk félbe a tömböt), s mindkét felet nyújtsuk ki 1-2 mm vastagra. Az egyik részt kenjük meg tojással, s szórju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a lisz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes