1 csésze meleg víz
2 csésze meleg tej
kevés zsír
1 tojás
1 evőkanál száraz élesztő
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál só
megközelítőleg 7-8 csésze liszt
Hajtáshoz: fél teáskanál zsír
Előkészítés : Az élesztőt meleg vízben, és cukorral futtassuk fel. Ezután tegyünk be minden folyadékot egy nagy tálba, és keverjük össze őket a kezünkkel.
● Fokozatosan adjunk hozzá lisztet és sót, hogy puha tésztát készítsünk, amely nem ragad a kézhez.
Fedjük le a tésztát, és hagyjuk 15 percig pihenni.Osszuk 32-34 db-ra. 2 tepsivel lesz. Nyújtsuk ki a tésztát 10 cm méretűvé. Zsírral kenjük meg és hajtsuk,először félbe,kenjük és negyedbe hajtsuk,mindet egymás után. Így rakjuk sütőpapíros tepsibe.
15 perc után megkenjük a tojássárgájával a tetejét. Melegítsük 175 fokosra a sütőt. Pár per alatt megsül A sütés után a lapok elválnak egymástól. Töltsük ki a helyet, ahogy tetszik. Sajt, olajbogyó, paradicsom, paprika, uborka, szalámi stb.
Megjegyzés: Két tálca jön ki sz adagból. Miután kihűlt, lehet fagyasztóba is eltenni, kivesszük felengedjük, amennyit akarunk, és frissen fogyasztjuk.
1. A felengedett tésztát lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra kinyújtom, majd a felvert tojást rákenem a teljes tésztafelületre. 2. Rászórom a sóval elkevert darált diót, és ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa vajat a 20 dkg reszelt sajttal habosra keverni. Hottáadni a 2 tojás sárgáját, a sót, a lisztet, a sütőport és a tejfölt. Összegyúrni, kicsit pihentetni, a tetejét megkenni tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekevered a ledarált zabpelyhet a túróval, tojással, sóval, szódabikarbónával, belemorzsolsz egy kevés feta sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal halmokat készítesz, te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű