Családireceptkönyv.hu

Zsebes pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csésze meleg víz
2 csésze meleg tej
kevés zsír
1 tojás
1 evőkanál száraz élesztő
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál só
megközelítőleg 7-8 csésze liszt
Hajtáshoz: fél teáskanál zsír

Elkészítés:


Előkészítés : Az élesztőt meleg vízben, és cukorral futtassuk fel. Ezután tegyünk be minden folyadékot egy nagy tálba, és keverjük össze őket a kezünkkel.
● Fokozatosan adjunk hozzá lisztet és sót, hogy puha tésztát készítsünk, amely nem ragad a kézhez.
Fedjük le a tésztát, és hagyjuk 15 percig pihenni.Osszuk 32-34 db-ra. 2 tepsivel lesz. Nyújtsuk ki a tésztát 10 cm méretűvé. Zsírral kenjük meg és hajtsuk,először félbe,kenjük és negyedbe hajtsuk,mindet egymás után. Így rakjuk sütőpapíros tepsibe.
15 perc után megkenjük a tojássárgájával a tetejét. Melegítsük 175 fokosra a sütőt. Pár per alatt megsül A sütés után a lapok elválnak egymástól. Töltsük ki a helyet, ahogy tetszik. Sajt, olajbogyó, paradicsom, paprika, uborka, szalámi stb.
Megjegyzés: Két tálca jön ki sz adagból. Miután kihűlt, lehet fagyasztóba is eltenni, kivesszük felengedjük, amennyit akarunk, és frissen fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Májas lepény
Májas lepény

Késhegyével felaprítom a májat, hozzákeverem a hozzávalókat, olajos tepsiben kisütöm (mint a palacsintát) átforgatom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Medvehagymás sajtos csigák
Medvehagymás sajtos csigák

Összegyúrtam, kelesztettem, vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem tejföllel, megszórtam medvehagymával, sajttal. Feltekertem, 1,5 ujjnyi vastag csigákat vágtam. Hőfoko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

Az élesztőt a langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgát, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk