Családireceptkönyv.hu

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
kb. 60-70 darabhoz
90 dkg finomliszt
25 dkg vaj (esetleg margarin)
4 dkg friss élesztő
375 g natúr joghurt
1 teáskanál kristálycukor
1 csapott evőkanál só (vagy ízlés szerint, illetve függ a sajt ízétől is)
1 tojássárgája
kb. 1,5 dl langyos tej

A rétegzéshez:
7,5 dkg reszelt trappista sajt
7,5 dkg füstölt sajt

A tetejére:
5 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a joghurtot, végül a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. (Enyhén ragacsos legyen a tészta, ne nagyon! Az állagán pici liszt vagy tej hozzáadásával korrigáljunk.) Letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 60x40 cm-es téglalap alakúra és egyenletesen megszórjuk a reszelt trappista és füstölt sajt keverékével. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál úgy, mint a bejglit, majd az egyik szélét megfogjuk, ráhajtjuk a tészta közepéig, majd a másik oldalát erre rá (lásd a lenti fotón). Kicsit lenyomkodjuk, letakarjuk fóliával vagy egy tiszta konyharuhával és 30 percig pihentetjük.
Utána kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval (vagy ennek híján egy kisebb pohárral) kiszaggatjuk. (A fennmaradó tésztaszéleket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.)
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk - egymástól picit távolabb, mert sütés közben kelni fognak még. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 18 percig sütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtostallér
Sajtostallér

A fentieket összegyúrjuk,kis gombócokat formázunk. Az ostya sütőben kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - Magyaros
Muffin - Magyaros

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleforgatjük a kolbászt, a paprikákat, a hagymát, a sajtot, a sót, a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák
Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák

A leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket,...

Elkészítési idő: 27 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

60dkg liszt, 30dkg Rama, 1 tojás+2 sárgája, só tetszés szerint, pici cukor, 5 dkg élesztő, kb.3 dl tejfől, 10-12 dkg sajt ( én többet szoktam a tetejére tenni). A tejfölbe a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk