Krisztina Gyurcsics
november 17., 17:40
Vendégváró sajtos pogácsa?
Recept:
250 g vaj vagy ráma kocka
1 egész élesztő
1 egész tojás
1 dl tejföl
1 dl tej
1 ek cukor
1 lapos ek só
kb 1/2 kg liszt
200 g reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Háromszor hajtogatjuk 15-20 perces pihentetővel. Minden hajtogatásnál megszórjuk durvára reszelt sajttal.
Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, de akár köménnyel,szezámmaggal is szórhatjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Miután a tepsibe tettük, még 20 percig kelesztjük, és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük
Elkészítés A lisztet, sikért, élesztőt, sót és a tejet összedolgozzuk. Akkor jó, ha egy ruganyos tésztát kapunk. Gyúrjunk belőle egy gömböcöt, lisztezett deszkára (ragad!) tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk,háromszor 20 percenként hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra kisodorjuk,bevagdossuk,fél felvert tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. 2. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az...
Elkészítési idő: kb. 1+1 ora Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát kell kapnunk (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű