40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 2 tk. só, 1 tejföl, reszelt sajt.
Hozzávalókat összegyúrni, 4-5 mm vastagra kinyújtani kiszaggatni, tetejét tojássárgájával lekenni, és megszórni sajttal, vagy magokkal.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütni.
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A tésztát dagasztás u...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesVékonyra nyújtom és nagyobb pohárral szaggatom.. --Majd ezt a kis lapocskákat töltöm!☺Kettéhajtom, a széleit benyomkodom villával.. --A tetejét tojással kenem le, amit jól kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt jól összegyúrtam, majd kb ujnyi vastagra nyújtottam. Tetejèt megkentem tojással, majd megszórtam sajttal ès pizzaszeletelővel csíkokra vágtam. Tepsire raktam, majd kb 15-20 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk. Letakarva egy órát hűvös helyen pihentetjük. A ledarált sonkát tejföll...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű