menu

Családireceptkönyv.hu

grissini


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 zacskó expressz élesztő
3 tk só
1 tk cukor
1,5 ek olaj
2 dl meleg vizes tej

Elkészítés:


A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni.
Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra.

A tésztát lisztezett felületen kb fél-1 cm vastagra kinyújtom. Megkenem vagy pestoval vagy tojással kenem meg és megszórom mákkal, majd pizzavágóval kb 2 cm széles hosszú rudakat vágok. Ezeket megcsavarom és a tepsibe helyezem, majd drapp színűre sütöm.

 grissini

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Fűszeres stangli
Fűszeres stangli

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tetején vastag, halványbarna hab képződik. Ezután a liszthez öntjük, beleszórunk 1 teáskanál sót, bel...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Anya féle sajtos
Anya féle sajtos

A hozzávalókat összegyúrom. Kinyújtom. A tetejét megkenem a tojásfehérjével, amit előtte villával kissé felvertem. Megszórom sajttal (esetleg köménymaggal, tökmaggal) a tésztát. De...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi fitness pogácsa FJ
Tavaszi fitness pogácsa FJ

1. Mindent összedolgozunk, majd 30 percig hagyjuk pihentetni. 2. Ezt követően a masszából tallérokat formázunk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 2. Előmelegített sütőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos - vagy tepertős pogácsa
Sajtos - vagy tepertős pogácsa

A fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk ,megkenjuk tepertokremmel, amit izesitunk soval, borssal . 3x hajtogatjuk, minden hajtog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk