menu

Családireceptkönyv.hu

grissini


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 zacskó expressz élesztő
3 tk só
1 tk cukor
1,5 ek olaj
2 dl meleg vizes tej

Elkészítés:


A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni.
Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra.

A tésztát lisztezett felületen kb fél-1 cm vastagra kinyújtom. Megkenem vagy pestoval vagy tojással kenem meg és megszórom mákkal, majd pizzavágóval kb 2 cm széles hosszú rudakat vágok. Ezeket megcsavarom és a tepsibe helyezem, majd drapp színűre sütöm.

 grissini

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
 Tejfölös pogácsa /hajtogatott
Tejfölös pogácsa /hajtogatott

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk konyharuhával. Amíg az élesztő felfut (kb. 5 perc), van időnk lereszelni a sajtot. Egy nagy kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Limara ropogós rúdja
Limara ropogós rúdja

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk