menu

Családireceptkönyv.hu

grissini


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 zacskó expressz élesztő
3 tk só
1 tk cukor
1,5 ek olaj
2 dl meleg vizes tej

Elkészítés:


A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni.
Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra.

A tésztát lisztezett felületen kb fél-1 cm vastagra kinyújtom. Megkenem vagy pestoval vagy tojással kenem meg és megszórom mákkal, majd pizzavágóval kb 2 cm széles hosszú rudakat vágok. Ezeket megcsavarom és a tepsibe helyezem, majd drapp színűre sütöm.

 grissini

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bianka
Sajtos Pogácsa
Sajtos Pogácsa

Az élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral. Minden hozzávalót dolgozzunk egybe, de a sajtot csak a végén tegyük bele. Pihentessük a tésztát 30 percig a hűtőben. Gyúrjuk át, nyúj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Variácók sajtos rúdra
Variácók sajtos rúdra

Összedolgozzuk a margarint a liszttel. Belekeverjük a túrót és a sót. Annyi só kell, hogy nyersen a kelleténél sósabbnak érezzük, akkor lesz jól megsütve. Legalább 1 órát, de aká...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar grissini
grissini

A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni. Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb fél-1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Pogácsa (dédimama-féle)
Pogácsa (dédimama-féle)

A lisztet kétfelé osztom: 30 dkg liszthez hozzágyúrok egy tojást, a szétmorzsolt élesztőt, sót és kb. a fél tejfölt. A 20 dkg lisztet összegyúrom a margarinnal és a maradék tejfö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk