Tészta:
1 dl tej
25 g élesztő
70 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
1 tojás
2 dl tejföl
Sonkás töltelék:
10 dkg sonka
1 ek tejföl
1 kk mustár
1 kk szójaszósz
1 tojássárgája
30 g reszelt parmezán
2 karika ananász
1 tojás
só, bors
Burgonyás töltelék:
35 dkg burgonya
5 dkg margarin
gyömbér, köménymag, só, bors
A meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és tejföllel. 2 cipót formálunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.
Sonkás töltelék:
A sonkát megdaráljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a szójaszószt,a tojássárgáját, reszelt sajtot, sót, borsot és a felaprított ananászt.
Burgonyás töltelék
A megfőtt krumplit összetörjük, majd összekeverjük a margarinnal és a fűszerekkel.
Az egyik cipót 2 mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korong közepére 1-1 kk tölteléket halmozunk a sonkás töltelékből, peremüket megkenjük vízzel, félbehajtjuk őket, a szegélyeket villával lenyomkodjuk, megkenjük felvert tojással.
A másik cipóval ugyan ezt tesszük, de azt burgonyás töltelékkel töltjük meg.
200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Ugyan ebből a tésztából lehet készíteni sós stanglit is:
https://csaladireceptkonyv.hu/dancsecs/recept/sos-stangli-8
Az élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral. Minden hozzávalót dolgozzunk egybe, de a sajtot csak a végén tegyük bele. Pihentessük a tésztát 30 percig a hűtőben. Gyúrjuk át, nyúj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt. Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 50...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vajat a liszttel összemorzsolni a sajttal összegyúrni. Két részre osztani, mindkét feléből kb 4-5 cm-es hurkát formálni. A hengereket jó szorosan alufóliába tekerni és 15-20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz