1 dl tej
25 g élesztő
70 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
1 tojás
2 dl tejföl
A meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és tejföllel. 2 cipót formálunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.
A cipókat 4 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval 2 cm széles csíkokat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
Ugyan ebből a tésztából lehet készíteni a húsos párnát is:
https://csaladireceptkonyv.hu/dancsecs/recept/husos-parna
A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk az élesztővel. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd beletesszük a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk. Fél órát pihent...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és a tejet. Jól összekeverjük, és kelesztjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel sim...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű