160 g bakos mandula őrlemény
80 g nyílgyökér liszt
50 g marhafaggyúzsír vagy gee
4 g konjac liszt
30 g tojásfehérje por
150 ml szénsavas ásványvíz(szükség szerint )
3 db"S" tojás
6 g só ízlés szerint
6 g paleo sütőpor
50 g reszelt cheddar sajt+ a szóráshoz (opcionális)
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk.A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat kb: 2 percig turmixoljuk,majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,lazán összekeverjük, mini muffin forma 15 db-os. kanalazzuk. A formákat majdnem telerakjuk a masszával. Ami kimaradt azt 2 db mini püspökkenyérformába kanalazzuk( kb 2-3 ek-.nyit). A zsömléhez a kapcsos mini tortaformát 12 cm használtam ( kb 3-4 ek.nyit) . A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára. sütjük.A formában hagyjuk kb: 10 percig ,majd rácsra rakjuk.
A marhafaggyúzsír vagy a gee helyett adhatunk hozzá tepertőkrémet is nagyon finom .( apróra vágott sonka ,kockázott bacon apróra vágva adható hozzá ) attól függ mit szeretnénk vendégváró falatoknak is jó,különböző ízesítéssel,holnap medvehagymával fogom elkészíteni kb. 1 ek .
a hozzávalók között jó másféle/ jóféle liszt is, ill. sima tojásfehérj, és kókuszolaj, kacsazsír , stb...
Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt. Összedolgozom a tojással és a tejföllel. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. Nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű