menu

Családireceptkönyv.hu

Csigaropogós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg. Finomliszt,
12,5 dkg Ráma margarin,
5-6 ek. Tej,
1-1 mokkáskanál só és sütőpor

A töltelékhez:
12,5 dkg Ráma margarin,
15 dkg reszelt sajt,
1-1 mokkáskanál só és pirospaprika.

Elkészítés:


A tésztához valókat összegyúrjuk és három cipóba osztjuk. A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük. A három tésztacipót külön-külön hosszú, vékony téglalappá nyújtjuk, és töltelékkel megkenjük. Egyenként sorosan összegöngyöljük, mindegyiket alufóliába csomagoljuk és legalább egy éjszakára a hűtőbe, tesszük. Másnap a fóliából kibontva vékony szeretekre vágjuk és a csigákat a lapjukkal lisztezett sütőlemezre, fektetjük A forró sütőben világosra sütjük (sosem sötétre, nehogy a sajt megkeseredjék)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Szalalkális sajtos rúd
Szalalkális sajtos rúd

A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
sajtos kréker 4 hozzávalóból
sajtos kréker 4 hozzávalóból

Elkészítése: 1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. 2. Frissen tartó fóliába csoma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
266. Böllér pogácsa
266. Böllér pogácsa

Élesztő fut. Hozzá a többi anyag és dagasztani. Nagy edénybe éjszakára hűtőbe keleszteni. 0.5 cm téglalappá nyújtani. Egyszer hajtani négyrét. Mint az A4-es lapot,először félbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pihe puha sajtos pogácsa /isteni/
Pihe puha sajtos pogácsa /isteni/

A lisztet egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt mikróban szoba-hőmérsékletűre melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk