1/2 kg liszt
1 csomag száraz élesztő
1 ek. cukor
1 tk. só
2.5-3 dl tej
5 dkg vaj
1 tojás
9 db roppanós virsli
Tojás sárgája a lekenéshez, valamint szezámmag.
Az élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát. Ezután lisztezett lapon, 9 részre osztjuk a tésztát, gombócokat formálunk belőlük, majd akkora körré nyújtjuk a tésztát, amibe a virsli belefér. A virslit a tészta szélére tesszük, felcsavarjuk és éles késsel 6 helyen bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át a rolnit.
Kör alakra hajtjuk a virslis rolót, majd a jobb felső virslis részt a bal utolsó virslis rész elé tesszük, és az összes virslis részeket kihajtogatjuk. Úgy fog kinézni, mint egy virág.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a "virágokat", tojás sárgájával lekenjük őket és szezámmaggal meghintjük. Előmelegített sütőben 180-200 C-on, pirosra sütjük.
Mikor kisült, pár percig pihentetjük, majd melegen mustárral, ketchuppal, majonézzel vagy salátával tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórj...
Elkészítési idő: 30 percKeverjük össze a nedves hozzávalókat , majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat . A fetát a legvégén keverük csak bele . Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig süssük .
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat meg gyúrom este, bele rakom nagy tálba amit letakarok folpakkal és hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap a pogi téstát elosztom 3 fele, átgyúrom s hagyom kb. 20 perci...
Elkészítési idő:A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: