45 dkg liszt
25 dkg Rama
1 dkg élesztő (szárazon elmorzsolva)
2 dl tejföl
2 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
1 kk só
A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tésztát négyrét hajtogatva egy órát pihentetjük. Majd újra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a reszelt sajttal. Középlángon aranysárgára sütjük.
Kevés langyos, cukros tejben asz élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Ha megkelt, kétfe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztez...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat bedagasztjuk.Golyókat csinálunk ( nekem 6 db lett ) kelesztjük.Mikor meg kelt oválisra nyújtjuk és a hosszabbik oldalánál feltekerjük tepsibe téve 1/2 órát kelesztjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat - a trappista sajt és 1 tojás kivételével - jól összedolgozzuk, majd félórás időközönként 3x összehajtogatjuk. Folpackba csomagoljuk és 6-8 órán keresztül hűtőben h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes