1 kg liszt
50 dkg margarin
2 egész tojás
2 evőkanál só
1 nagy tejföl
1 dl tej
5 dkg élesztő
pici cukor
Tésztára:
15 dkg margarin
10 dkg medvehagyma
Kenéshez:
1 db tojás
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe elkeverjük a sót,a többi hozzávalót beletesszük és jól összegyúrjuk.Letakarva hideg helyre tesszük 1 órára.
Addig elkészítjük a medvehagymát margarinnal. A hagymát késsel apróra vágjuk,és a jó puha margarinnal összekeverjük.
A pihent tésztát kinyújtjuk,és megkenjük a fele medvehagymás vajjal. A felső részt közepére hajtjuk ,ezt is megkenjük,az alsó részt ráhajtjuk,és ezt is megkenjük.A két oldalát is behajtjuk a közepéig.Minden medvehagymát rákenünk.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük. Fél óra után kinyújtjuk és ugyan úgy hajtogatjuk.Ismét letakarjuk és ismét fél órát pihentetjük.
Fél óra után ujjnyi vastagra kinyújtjuk,tetejét késsel becsíkozzuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,vagy éles késsel felkockázzuk.
Felvert tojással lekenjük,még kb 10 percet hagyjuk a tepsibe kelni . A sütőt 200 fokra melegítjük és kisütjük.
A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, 15 dkg reszelt sajttal és a töb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozzuk, kis golyókat formálni és gofri sütőben kisütni.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Az élesztőt a langyos, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a nedves hozzávalókat , majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat . A fetát a legvégén keverük csak bele . Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig süssük .
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű