1 kg liszt
50 dkg margarin
2 egész tojás
2 evőkanál só
1 nagy tejföl
1 dl tej
5 dkg élesztő
pici cukor
Tésztára:
15 dkg margarin
10 dkg medvehagyma
Kenéshez:
1 db tojás
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe elkeverjük a sót,a többi hozzávalót beletesszük és jól összegyúrjuk.Letakarva hideg helyre tesszük 1 órára.
Addig elkészítjük a medvehagymát margarinnal. A hagymát késsel apróra vágjuk,és a jó puha margarinnal összekeverjük.
A pihent tésztát kinyújtjuk,és megkenjük a fele medvehagymás vajjal. A felső részt közepére hajtjuk ,ezt is megkenjük,az alsó részt ráhajtjuk,és ezt is megkenjük.A két oldalát is behajtjuk a közepéig.Minden medvehagymát rákenünk.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük. Fél óra után kinyújtjuk és ugyan úgy hajtogatjuk.Ismét letakarjuk és ismét fél órát pihentetjük.
Fél óra után ujjnyi vastagra kinyújtjuk,tetejét késsel becsíkozzuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,vagy éles késsel felkockázzuk.
Felvert tojással lekenjük,még kb 10 percet hagyjuk a tepsibe kelni . A sütőt 200 fokra melegítjük és kisütjük.
A töltelékhez 6 bő evőkanál tejföl (12%-os) 2 db fokhagyma 2 db lilahagyma 30 dkg gépsonka 1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss) 30 dkg trapp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk. Fél óráig kelesztjük, ezalatt kétszeresére nő a tészta....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet öntsd össze, langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. hagyd hogy kb 10 perc alatt felfusson. Majd a többi hozzávalóval együtt dagassz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű