25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,
4 tojás,
1 csomag
vaníliás cukor,
10-15 dkg durvára vágott dióbél,
liszt amennyit felvesz,
A margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64 db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe.
Kikent sütő lemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.
Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.
Nagyon sokáig eltartható sütemény.
A margarin 1/3 részét és 10 dkg sajtot félreteszünk, a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. 2* kisodorni a tésztát, a félretett margarinnal megkenni, a reszelt sajttal megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (5-10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zabpelyhet összekeverjük a sóval, paprikával, borssal, majd a reszelt sajttal. A vaj és tojás hozzáadásával összedolgozzuk. 2. Egy sütőpapíros tepsire lapogatjuk a kissé ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű