50 dkg.liszt
25 dkg vaj,
2 dl.tejföl,
2 dkg. élesztő,
3 ek.langyos tej,
2 kk.porcukor,
4kk. só,
2 db. tojássárgája,
sajt+ szezánmag
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk.
Félóránként kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után, kb. 3 cm-vastagra kinyújtjuk és kicsi, v. közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük sajttal, szezánmaggal megszórjuk és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok.
Anyagokat összegyúrjuk és fél centiméter vastagra elnyújtjuk. Rudakat, vagy pogácsát vágunk ki belőle. Megkenjük tojással, sajttal megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű