30 dkg teljes kiőrlésű liszt
édesburgonya
10 dkg kókuszzsír
1 db főtt áttört édesburgonya
2 dkg élesztő
2 kávéskanál méz vagy édesítővel, amivel mát letesztelted, hogy felfut benne az élesztő
3 evőkanál tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
1/2 felvert tojás
A tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel.
A lisztet a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az egész jól összedolgozzuk.
Tedd félre pihenni a tésztát, és negyed óránként hajtogasd át legalább négyszer. Ez azt jelenti, hogy kinyújtod, majd félbehajtod kétszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát kb. két ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, helyed el őket egy tepsibe, és fél óráig hagyd kelni.
Melegítsd el a sütőt 180 fokra.
A megkelt tésztát kend le tojással, és süsd szép pirosra..
Egy nagy tálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval (ha teszek a tésztába is sajtot, azt is belekeverem a lisztbe). A langyos tejbe teszek egy kis kanál cukrot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk a kivánt vastagságúra, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és rudakra vágva tepsibe rakjuk. Világosra sütjük. Én tehéntúróval szoktam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt fele is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos joghurtot,vizet,cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet,közepébe tesszük a megkelt élesztőt,hozzáadjuk a vajat,a sót is és jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes