30 dkg teljes kiőrlésű liszt
édesburgonya
10 dkg kókuszzsír
1 db főtt áttört édesburgonya
2 dkg élesztő
2 kávéskanál méz vagy édesítővel, amivel mát letesztelted, hogy felfut benne az élesztő
3 evőkanál tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
1/2 felvert tojás
A tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel.
A lisztet a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az egész jól összedolgozzuk.
Tedd félre pihenni a tésztát, és negyed óránként hajtogasd át legalább négyszer. Ez azt jelenti, hogy kinyújtod, majd félbehajtod kétszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát kb. két ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, helyed el őket egy tepsibe, és fél óráig hagyd kelni.
Melegítsd el a sütőt 180 fokra.
A megkelt tésztát kend le tojással, és süsd szép pirosra..
A hozzávalókat összekeverjük,dagasztjuk,kinyújtjuk és lekenjük olvasztott vajjal majd hajtogatjuk (fel-le-balról jobbra-jobbról balra).Letakarjuk és hagyjuk kelni.Kinyújtjuk,kiszag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Pripremiti kalup premazan sa Malo ulja za 12 maffina. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180 stepeni. Brasno pomjesari Sa suhim sastojcima pa dodati sve ostalo, Sir dobro izdro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom, szaggatom, sütőm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű