menu

Családireceptkönyv.hu

Grissini


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 18 rúd
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
2 dkg só
1 cs élesztő
0,4 l víz
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


Egy tálba tegyük a lisztet, majd az egyik felébe a sót, a másikba azn élesztőt és öntsük bele a 3 dl vizet. A robotgép dagasztóspiráljával 1-es fokozaton keverjük addig, míg egynemű nem lesz. Utána adjuk hozzá a maradék vizet.
Közepes fokozaton dagasszuk 5 percig közepes fokozaton. A tésztának nedvesnek és nyúlósnak kell lennie.
Adjuk hozzá az olajat és azokat a hozzávalókat, amelyekkel ízesíteni szeretnénk (pl.: olajbogyó, sajt, chili, rozmaring, oregánó, ...). További 2 percig dagasszuk, majd 1 órán át pihentessük meleg helyen.
A sütőt melegítsük elő 240 fokra (légkeverésen 220), a tésztát pedig óvatosan alakítsuk téglalap alakúra és, ha kell, búzadarázott felületennyújzsuk ki 1 cm vastagra, majd vágjuk fel hosszú csíkokra (20-25 cm) és formázzunk belőle rudakat.
Süssük 15-20 percig. Akkor jó, hogyha megpróbáljuk eltörni, és roppanva törik el.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csak annyit csináljunk, amennyi gyorsan elfogy, mert másnap már száraz lesz.

Grissini

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Burgonyás pogácsa
Pogácsa - Burgonyás pogácsa

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát pihentetjük, majd kétszer hajtogatjuk és étolajjal megkenjük. 2. Kiszaggatjuk a pogácsákat, tojássárgával megkenjük a tetejüket és meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szezámmagos, sós, mákos csavart rúd
Szezámmagos, sós, mákos csavart rúd

Tésztát gyúrunk, majd négy cipót készítünk belőle. 1/2 cm vastag, téglalap alakú lapot nyújtunk egyenként. Egyik felét a lapnak megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmagg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Sonkás,túrós lepényke
Sonkás,túrós lepényke

a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal..a tejben felfuttatjuk az élesztőt... a sonkát kis kockákra vágjuk...az anyagokat össze dolgozzuk és rúd formára alakítjuk...majd felszeljük..t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Álompuha sajtos pogácsa
Álompuha sajtos pogácsa

1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk