0,5 kg liszt
2 dkg só
1 cs élesztő
0,4 l víz
2 ek olívaolaj
Egy tálba tegyük a lisztet, majd az egyik felébe a sót, a másikba azn élesztőt és öntsük bele a 3 dl vizet. A robotgép dagasztóspiráljával 1-es fokozaton keverjük addig, míg egynemű nem lesz. Utána adjuk hozzá a maradék vizet.
Közepes fokozaton dagasszuk 5 percig közepes fokozaton. A tésztának nedvesnek és nyúlósnak kell lennie.
Adjuk hozzá az olajat és azokat a hozzávalókat, amelyekkel ízesíteni szeretnénk (pl.: olajbogyó, sajt, chili, rozmaring, oregánó, ...). További 2 percig dagasszuk, majd 1 órán át pihentessük meleg helyen.
A sütőt melegítsük elő 240 fokra (légkeverésen 220), a tésztát pedig óvatosan alakítsuk téglalap alakúra és, ha kell, búzadarázott felületennyújzsuk ki 1 cm vastagra, majd vágjuk fel hosszú csíkokra (20-25 cm) és formázzunk belőle rudakat.
Süssük 15-20 percig. Akkor jó, hogyha megpróbáljuk eltörni, és roppanva törik el.
Csak annyit csináljunk, amennyi gyorsan elfogy, mert másnap már száraz lesz.
A feta sajtot villával megtörjük, és hogy krémesebb legyen, kb. egy tk. tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót, póréhagymát (kb. egy 15 cm-es darabnyit), v...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Ala...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű